Mihan-Alunminium-Ghadir-LOGO
انواع مختلف پروفیل آلومینیوم

پروفیل آلومینیوم چیست و چه کاربردهایی دارد؟

احتمالا با نام پروفیل آلومینیوم در بسیاری از صنایع و محصولات رو به رو شده‌اید. پروفیل آلومینیوم چیست و  چه کاربردهای دارد؟ 

در واقع پروفیل آلومینیوم نوعی از فرآورده‌های فلز پرکاربرد آلومینیوم به حساب می‌آید که کاربردی فراوانی در گستره‌ی عظیمی از صنایع دارد. از صنایع ساختمانی، هوا و فضا و حمل و نقل گرفته تا ساخت تجهیزات پزشکی، خانگی و غیره. 

در این مقاله از میهن آلومینیوم غدیر قصد دارین بدانیم پروفیل چیست و چه کاربردهایی دارد؟ علاوه بر این با مزایا، انواع، کاربردها و تولید پروفیل آلومینیوم به خوبی آشنا شویم. پس در این مسیر با ما همراه باشید. 

پروفیل آلومینیوم چیست؟

بسیار خب، در ابتدای این مسیر بیایید ببینیم پروفیل آلومینیوم چیست و دقیقا به چه نوع محصول آلومینیومی، پروفیل آلومینیومی گفته می‌شود.

پروفیل آلومینیوم به نوعی فرآورده آلومینیومی گفته می شود که از طریق فرآیندی به نام  اکستروژن آلومینیوم ” تهیه می‌شود.اکستروژن آلومینیوم فرآیندی است که در آن مواد آلیاژ آلومینیوم از طریق یک قالب با مشخصات مقطع خاص عبور می‌کنند.

اکستروژن آلومینیوم را می توان به فشار دادن خمیر بازی از یک لوله تشبیه کرد یک بیلت قدرتمند آلومینیوم را از داخل قالب هل می دهد و از دهانه قالب، پروفیل آلومینیوم شکل گرفته خارج می شود و در امتداد میز بیرون کشیده می‌شود.در یک سطح اساسی، درک فرآیند اکستروژن آلومینیوم نسبتاً ساده است.

 

فرآیند تولید پروفیل آلومینیوم

مرحله 1: ذوب شمش آلومینیومی و ترکیب آلیاژهای مورد نظر برای ساخت بیلت

مرحله 2:عملیات ریخته گری برای تولید بیلت

مرحله 3:پیش گرم کردن بیلت‌ها 

مرحله 4: بارگیری بیلت در ظرف پرس اکستروژن 

مرحله 5: انجام عملیات اکستروژن

مرحله 6: انتقال پروفیل‌های تولید شده به تخت‌های خنک کننده

مرحله 7: کشش

مرحله 8: برش و بسته بندی نهایی

تولید پروفیل آلومینیوم

همانطور که گفتیم پروفیل آلومینیوم، از طریق فرآیند اکستروژن آلومینیوم، تولید می‌شود که هر کدام می‌توانند بر حسب کاربرد و نیاز، طراحی و ساختار خاص خود را داشته باشند. از مواد خام – شمش آلومینیوم، پس از ذوب داغ، بیلت‌های آلومینیومی تهیه می شود و سپس فرآیند اکستروژن آلومینیوم را از طریق قالب سوراخ یا قالب تخت به پایان می رساند، می توان محصولاتی به نام پروفیل آلومینیوم با شکل‌های مختلف را دریافت کرد. در این لحظه، سطح کار آسیاب شده و رنگ طبیعی آن، مطابق رنگ طبیعی و ذاتی فلز آلومینیوم است. 

عملیات سطح را می توان برای پروفیل آلومینیوم در آنودایز (نقره آنودایز، برنز آنادایز، شامپاینی آنودایز، طلای سیاه و آنودایز شده و برخی سفارشات خاص دیگر)، الکتروفورز و رنگ پودری (رنگ RAL) پس از فرآیندهای مختلف انجام داد. در حال حاضر با توسعه عملیات سطح فلز آلومینیوم، رنگ آمیزی فلوروکربن یا انتقال حرارت دادن چوب (دانه مرمر) را می توان بر روی سطح پروفیل آلومینیوم انجام داد.

 

کاربردهای پروفیل آلومینیوم چیست؟

پروفیل های آلومینیومی بیشتر در کاربردهای اتوماسیون صنعتی مانند برنامه های حرکت خودکار در خطوط فرآیند و صنایع در سراسر تولید استفاده می شوند. آنها قوی هستند و در عین حال به اندازه کافی سبک هستند که می توان آنها را به راحتی توسط انسان اداره کرد و در پیکربندی های مختلف مطابق با ساختار اتوماسیون ساخت. 

خارج از کاربردهای اتوماسیون سنتی، اکستروژن های آلومینیومی درجه ساختاری حتی به عنوان بخشی از تلاش های کاهش وزن مشخص می شوند. به این معنا، آنها به طور فزاینده ای به عنوان قاب در سایر محصولات مصرفی نهایی مانند خودروها و پروژه های ساختمانی LEED استفاده می شوند. همانطور که آلیاژهای آلومینیوم پیشرفته تر و تکنیک های پوشش سطح توسعه می یابند، کاربردها در این مناطق جدید گسترش می یابد.

 

انواع پروفیل آلومینیوم

اکنون که به سوال «پروفیل آلومینیومی چیست؟» پاسخ دادیم، می‌توانیم انواع پروفیل‌های اکسترود شده موجود را بررسی کنیم.

در واقع، با توجه به اینکه میهن آلومینیوم غدیر در سفارشی سازی کامل یا جزئی پروفیل های اکسترود شده آلومینیومی تخصص دارد، می توان گفت که انواع بیشماری از این محصول وجود دارد. با این حال، تقسیم آنها به دو دسته اصلی عملی تر است:

  • پروفایل های عمومی
  • پروفایل های اختصاصی 

هر پروفیل اکستروژن آلومینیومی در طیف وسیعی از اندازه های مختلف موجود است و با توجه به مقصد خود می تواند با آلیاژهای آلومینیوم مختلف ساخته شود.

 

پروفیل‌های آلومینیومی عمومی چیست؟

در این دسته بندی منظورمان از پروفیل‌های عمومی در واقع پروفیل‌های صنعتی، ساختمانی و همچنین پروفیل‌های هستند که به صورت عمده و تولید عمده در خرده فروشی‌ها در دسترس اند. 

 

پروفیل‌های آلومینیومی اختصاصی چیست؟

در ادامه و برای تفکیک پروفیل آلومینیوم اختصاصی از عمومی باید بگوییم منظورمان آن دسته از پروفیل‌هایی است که به منظور هدف و کاربردی خاص به سفارش مستقیم متقاضیان تولید میشود. برای تولید پروفیل آلومینیوم اختصاصی ابتدا با توجه به طرح موردنیاز مشتری و متقاضی قالب آن طراحی می‌شود و پس از طی فرآیند قالب سازی اکستروژن، پروفیل‌های موردنظر به تعداد و جحم در خواست شده، تولید می‌شوند.

انواع مختلف پروفیل‌ آلومینیوم

مزایای پروفیل آلومینیوم چیست؟

آلومینیوم یک ماده بسیار رایج برای استفاده در اکستروژن ها و پروفیل های شکل است، زیرا دارای ویژگی های مکانیکی است که آن را برای شکل دادن و شکل دادن به فلز از بخش های بیلت مناسب می کند. چکش خواری بالای آلومینیوم به این معنی است که فلز را می توان به راحتی در بخش های مختلف بدون صرف انرژی قابل توجهی در فرایند ابزارسازی یا شکل دهی شکل داد و همچنین نقطه ذوب آلومینیوم معمولاً نصف فولاد معمولی است.

هر دوی این واقعیت ها به این معنی است که فرآیند اکستروژن آلومینیوم دارای ردپای انرژی نسبتاً کمی است که به هزینه های کم ابزارسازی و ساخت تبدیل می شود. در نهایت، آلومینیوم همچنین دارای نسبت استحکام به وزن بالایی است که آن را به گزینه ای عالی برای کاربردهای صنعتی تبدیل می کند.

در مقایسه با سایر محصولات، اکستروژن های آلومینیومی به دلیل ترکیب منحصر به فرد سبکی و چقرمگی، گزینه ترجیحی هستند. از دیدگاه صنعت، اکستروژن آلومینیوم دارای مزایای اضافی است:

  • آنها به طور کلی یک گزینه تولید رقابتی و اقتصادی هستند، به ویژه هنگامی که با مقاطع بسیار پیچیده سروکار داریم.
  • آنها قوی تر و سرسخت تر هستند
  • پرداخت سطح محصولات اکسترود شده بی عیب و نقص است و به طور کلی، این محصولات در مقایسه با ریخته گری آلومینیوم قوی تر هستند.
  • علیرغم مزایای بی شمار، اکستروژن آلومینیوم در مقایسه با ریخته گری یک نقطه ضعف مهم نیز دارد. و این اندازه آنهاست. اکستروژن آلومینیوم به دلیل اندازه بیلت و ظرفیت ظرف فولادی روی پرس اکستروژن محدود می شود.
 

سخن پایانی

انواع مقاطع پروفیل آلومینیوم با توجه به گستردگی و انواع فراوانی که دارند، همه کاره و ایده آل برای استفاده در تمامی صنایع می‌باشند. 

علاوه بر این پروفیل آلومینیوم با برخورداری از خاصیت‌های ذاتی فلز آلومینیوم یک ماده ساختاری عالی به حساب می‌آید. همین دلایل است که باعث شده تا در تمامی صنایع و کاربردها شاهد استفاده و تولید پروفیل آلومینیوم در حجمی انبود باشیم. 

 

مقالات مرتبط

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Mihan-Alunminium-Ghadir-LOGO
Mihan-Alunminium-Ghadir-LOGO
Mihan-Alunminium-Ghadir-LOGO