پروفیل آلومینیوم که با نامهای اکستروژن آلومینیومی یا اکسترود آلومینیوم نیز معروف است، از مصالح و موادی است که در اطراف ما به ووفر یافت میشود.
از آنجایی که ویژگیهای خاص فلز آلومینیوم منجر میشود تا کاربردها و مونتاژ پروفیل آلومینیوم ساخت سازه ها و .. را ساده کند و در عین حال استحکام و مقاومت بالایی به آنها ببخشد، کاربردش در صنایع فراوانی روز به روز در حال افزایش است.
همچنین وزن سبک، مقاومت در برابر خوردگی و ظاهری خوب این محصول را به یکی از مصالح پرطرفدار تبدیل کرده است. تنوع پروفیل آلومینیوم با توجه به اینکه می توانید آن را براق کنید، آنودایز کنید، آن را پوشش دهید یا رنگ کنید، به حدی زیاد است که برای هر کاربرد یا هر سلیقهای میتوانید نمونه موردنظر خود را در دسترس داشته باشید.
این ویژگی ها در کنار هم پروفیل آلومینیوم را برای طیف وسیعی از کاربردها ایده آل میکند. در واقع ممکن است از این که بدانید چند کاربرد برای اکستروژن آلومینیوم وجود دارد شگفت زده شوید. به دلیل تعدد بسیار زیاد این موارد، در این مقاله از میهن آلومینیوم قصد داریم تا 5 مورد از کاربردهای متداول پروفیل آلومینیوم را مورد بررسی قرار دهیم. با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
نگاهی کلی به پروفیل آلومینیوم

چرا از اکستروژن آلومینیوم استفاده کنیم؟
آلومینیوم یک فلز سبک و مادهای با ویژگیهای بسیار جذاب است که آن را در مواردی با اهمیت مانند وزن کم، مقاومت در برابر خوردگی، استحکام، ظاهر زیبا و هدایت حرارتی یا الکتریکی بالا، به محصولی مفید تبدیل کرده است.
در عین برخورداری از تمامی این ویژگیها، آلومینیوم فلزی سبز و سازگار با محیط زیست است. از همین رو پروفیل آلومینیومی به خوبی با محیط زیست بشر سازگار شده و در این عصر که حفاظت از محیط زیست اهمیت فراون دارد، مانند نگینی باارزش در میان دیگر فلزات و مصالح میدرخشد.
مزیت دیگر اکسترود آلومینیوم در هزینهی پایین تر فرآیندهای تولید محصول است که باعث میشود این کالا نسبت به دیگر محصولات ارجحیت استفاده پیدا کند.
5 مورد از کاربردهای متفاوت پروفیل آلومینیوم چیست؟
استفاده از پروفیل آلومینیومی به حدی گسترده و فراوان است که نمی توان نادیده گرفت. این محصول ساده و در عین حال مبتکرانه به عنوان جزئی از فرآوردههای فلزات مدرن مزایای بی شماری را به همراه داشته است.
همانطور که گفتیم به حدی تعداد و انواع پروفیل آلومینیوم گسترده و متنوع است که در این بخشها به 5 مورد از کاربردهای متداول و متنوع این نوع محصولات میپردازیم. این موارد عبارت اند از:
- خطوط تولید
- چارچوب درب
- چارچوب پنجره
- معماری و ساختمان سازی
- سیستمهای الکتریکی

خطوط تولید
با اختراع خط تولید یا مونتاژ، این امکان برای انواع صنایع مختلف فراهم شده است تا فرآیندها و عملیات خود را به نحو احسن مدیریت کنند. با خواص فراوان آلومینیوم، نباید تعجب آور باشد که چرا پروفیل های اکسترود شده بهترین استفاده را از اجزای این دستگاه پیچیده می کنند.
قطعاتی مانند شیر برقی را می توان با مواد آلومینیومی ساخت. این نوع آلیاژ سبک وزن، مقاوم در برابر خوردگی است و در مقایسه با سایر انواع مواد گزینه ای کم هزینه را ارائه می دهد. شیرهای برقی که از آلومینیوم ساخته شده اند به ویژه در انتقال، انتقال و توزیع سیالات مختلف موثر هستند. این ماده بادوام و در عین حال سبک وزن می تواند تضمین کند که خط تولید در شرایط مطلوب باقی می ماند.

چارچوب درب
پروفیل های آلومینیومی نیز بهترین قاب درها را می سازند. همانطور که قبلاً متوجه شده اید، درب یکی از مهم ترین بخش های هر سازه ساختمانی است – از ورود اشیا به فضاهای داخلی جلوگیری می کند و به همین ترتیب از ساختمان در برابر نفوذ هر نوع محافظت می کند.
آلومینیوم به عنوان چهارچوب درها، نه تنها عملکرد این سازه را بهبود می بخشد، بلکه دارای عناصر تزئینی بسیاری در معماری معاصر است. روکش براق آلومینیوم از نظر ظاهری دلپذیر است. فریم های درب آلومینیومی به دلیل مقاومت در برابر تخریب مواد مانند خوردگی، انحطاط و زنگ زدگی نیاز به نگهداری بسیار کمی دارند. این دوام همچنین از ورود ذرات ناخواسته هوا به منظور حفظ کیفیت هوای تمیز در داخل سازه جلوگیری می کند.

چارچوب پنجره
در مقایسه با بخش های چوبی یا چوبی، بخشهای پنجره آلومینیومی بسیار مقرون به صرفه تر و کاربردیتر هستند. مشابه قاب درب آلومینیومی ساده، بخش های پنجره ای که از آلومینیوم ساخته شده اند دارای عناصر کاربردی و تزئینی هستند. علاوه بر این تنوع بالای انواع پروفیل آلومینیوم پنجره خصوصا از لحاظ ظاهر، باعث میشود تا بتوان در موارد بسیاری ازآنها استفاده کرد.
پروفیل آلومینیوم سبک، مقاوم است و اگر عایق کاری شود به خوبی میتواند علاوه بر ساختار مناسب و ظاهری زیبا، جلوی عبورحجم زیادی از سرما، گرما و سرو صدا را بگیرد.

معماری و ساخت و ساز
کاربردهای پروفیل آلومینیوم ساختمانی در این حوزه تنوع بسیار بالایی دارد به این صورت که از این دسته از کاربردها میتوان به نرده و هندریل آلومینیومی، ساخت انواع نماهای لوور، نمای خشک، نمای شیشهای، فریم لس، استفادهاز پروفیل آلومینیوم آسانسور و… اشاره کرد.
علاوه بر این کاملا منطقی است که پروفیل آلومینیوم با وزن سبک و ساختار محکم، برای کاربردهایی مانند سایبانها، سقفهای کاذب و سقفهای متحرک که در آن سازه نمیتواند وزن زیادی داشته باشد اما باید بار را تحمل کند، ایده آل است.

سیستمهای الکتریکی
یکی از ویژگیهای خاص فلز آلومینیوم رسانا بودن این فلز است در نتیجه از آنجایی که پروفیل آلومینیوم نیز رسانای خوبی است، آلومینیوم اکسترود شده کاربرد بسیاری در اجرای طرحهای مدرن سیستمهای الکتریکی و حتی روشنایی و نورپردازی دارد. سبک بودن و شکل پذیری پروفیلهای آلومینیوم نیز از جمله مزیتهایی است که به تولید پروفیلهای آلومینیوم در صنایع روشنایی و برق و الکترونیک کمک به سزایی میکند