

اگر فلز مایع در برابر یک فشار بالایی قرار بگیرد و در درون قالب هایی که چند تکه هستند مورد پرس شدن قرار گیرند را اصطلاحا به آن روش ریخته گری و یا دایکاست می گویند که از این روش برای تولید پروفیل آلومینیوم نیز استفاده می شود. پر کردن قالب ها در ریخته گری ماسه ای به نیروی وزن وابسته است اما در انجام این کار این گونه نمی باشد بلکه بر طبق تبدیل انرژی فشاری به انرژی جنبشی می باشد که بر فلز وارد می شود.
استفاده از قالب های فلزی ریژه
انجام ریخته گری با استفاده از قالب فلزی ریژه شامل محدودیت هایی می شود و آن این است که در این روش بر اساس نیروی ثقل باید عمل پر کردن قالب صورت گیرد و به این دلیل می باشد که رسیدن به جریان سیال با سرعت های بالا ممکن نیست. پروفیل آلومینیوم را با این روش می توان به وجود آورد زیرا که گوشه و لبه های تیز را با این روش می توان به راحتی تولید کرد.
مزایای انجام ریخته گری تحت فشار
در این روش فلز مایع را با سرعت بسیار بالایی به درون حفره قالب ها مورد فشرده سازی قرار می دهند. در این روش به دلیل وجود فشاری که می باشد سبب می شود که فلز مایع از نازک ترین سطح ها عبور کند و به دیواره ها نیز برخورد کند که می توان از داشتن ابعاد بزرگ جلوگیری کرد و همچنین در مصرف ماده های ریختگی نهایت صرفه جویی را کرد.
با توجه به دلایلی که به آن اشاره شد، ریخته گری تحت فشار از نظر فنی و اقتصادی کاملا مقرون به صرفه است و باعث تولید محصولاتی از جنس فلز می شود که در کوتاه ترین زمان ممکن تولید خواهند شد. این راه برای تولید و فروش پروفیل آلومینیوم بسیار مناسب است.