آلومینیوم از جمله فلزهای پرکاربرد و مرغوبی است که از بالا رفتن میزان سوختهای فسیلی و عوارض ناشی از آن به میزان زیادی جلوگیری میکند. همچنین آلومینیوم قابلیت بازیافت نیز میباشد. متاسفانه در ماه آوریل به دلایل مختلف ما شاهد بحران جهانی آلومینیوم و همچنین کاهش تولید جهانی آلومینا بودهایم.
از دلایلی که در این ماه، جهانیان را با این مساله هولناک مواجه کرده است؛ کم شدن تولیدات آلومینیوم و از سوی دیگر قیمتهای نابسامان این کالای مهم در بازار میباشد. در ماه آوریل در زمینه تولید آلومینیوم، با چیزی حدود دو میلیون تن کاهش مواجه بودهایم که هنوز هم در افزایش این میزان تولید، هیچ تغییر چشمگیری ایجاد نشده است.

یکی از تحریمهای اعمال شده بر روسیه از سوی استرالیا بود که تولید آلومینا در شوروی را با رکود قابل توجهی مواجه کرد و از این نظر جهان با آسیب بزرگی که همان کاهش تولید آلومینیوم بود، روبرو شد. البته پیش از این موضوع، بیماری همه گیر کرونا تجارت و اقتصاد جهان را با مشکلاتی درگیر کرده بود که یکی از این مسائل در حیطه تولید آلومینا از سوی کشورهای جهان بود.
با این حال چین هنوز هم به یکه تازی خود، اما با رغبت کم در تولید و ساخت آلومینا ادامه میدهد که این رقم با توجه به مصرف بالای این فلز در دنیا و کارایی بالای آن، بسیار ناچیز و کم به حساب میآید.
البته از دلایل دیگر بیانگیزگی از سوی کشور چین در جهت ساخت آلومینا میتواند عوارضهای سنگینی باشد که برای صادرات آلومینیوم از پکن، پایتخت آن اعمال میشود.
تمامی این عوامل که نشان دهنده بحران جهانی آلومینیوم و کاهش تولید جهانی آلومینا بوده، در صورتی است که روز به روز نیاز دنیا برای انواع تولیدات خود به این فلز مهم، بیشتر شده و این کمبودها میتواند عواقب مخرب جهانی را به بار آورد.